Laat in Enschede uw CV ketel vervangen

Heeft u nog een oude CV ketel? Laat deze dan vervangen door een zuinige HR ketel. Een ‘ouderwetse’ CV ketel zorgt namelijk alleen voor verwarming van uw woning, voor uw warmwatervoorziening was het nodig een aparte boiler te plaatsen. De combiketel zorgde ervoor dat er geen aparte boiler meer nodig was, deze verwarmt namelijk zowel uw woning als het water dat uit uw kraan komt. De combiketel is verkrijgbaar in verschillende rendementen: hoog rendement (HR) en verbeterd rendement (VR).

Hoger rendement

Een HR ketel is een ketel die werkt op aardgas. In vergelijking met de oudere gasketels levert deze ketel een hoger effect op, waardoor u energie bespaart. Dit hogere resultaat wordt bereikt door condensatie. Koud retourwater wordt in een warmtewisselaar voorverwarmd met rookgassen waardoor condens ontstaat en water wordt overgedragen. Alle HR ketels zijn daarom voorzien van een condensafvoer.

De HR ketel is er in drie klassen. HR 100 staat voor minimaal 100% rendement, HR 104 voor minimaal 104% en HR 107 voor minimaal 107% . Een HR ketel is duurder dan een VR ketel, maar is wel zuiniger. Wilt u meer weten over HR ketels? Neem dan contact op met een van onze specialisten in Enschede. Wij staan u graag te woord.

Kapotte CV ketel vervangen

Uiteraard kan het vervangen van de CV ketel nodig zijn omdat uw huidige installatie kapot is. Wanneer reparatie niet meer mogelijk of de moeite waard is plaatsen wij voor u een nieuw toestel. In veel gevallen is vervanging door een zuinige ketel op den duur veel voordeliger. Onze experts geven u graag advies dat is afgestemd op uw woonsituatie in Enschede. Bel ons op 085 - 106 13 39 voor meer informatie, of vul online het contactformulier in.